Iskolai zenetanítás Londonban: blues, pop és zeneszerzés
2016. július 29. írta: Békési Kálmán oktatási blogja

Iskolai zenetanítás Londonban: blues, pop és zeneszerzés

Angliában is elkezdődött a nyári szünet - számomra, a blogíró számára is. Ezért szeptember közepéig, az iskolakezdésig csak rövid, színes híreket, érdekességeket tartalmazó bejegyzést fogok írni - eltérően az eddigi bejegyzésektől.

zenetanítást igyekeznek a lehető legfelszabadítóbb, a zenei kreativitásnak legjobban teret adó módon megoldani. A mi iskolánkban például a vezetés olcsó fémkukákat vásárolt, amelyen a gyerekek kedvük szerint dobolhatnak az arra kijelölt időben 

12 éves kortól zeneszerzést is tanítanak. Hogy hogyan, azt az alábbi oktatóvideón tudjuk szemügyre venni. 

A 6 hétig tartó időszak alatt, heti egy énekórán, a tanulók saját szöveget és dallamot írtak blues és pop stílusban. Osztályzatot nem kaptak; a hangsúlyt a kreativitásra és a zenéléssel, alkotással járó örömre helyezte az iskola. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesikalman.blog.hu/api/trackback/id/tr628921050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2016.07.30. 23:30:01

Azt lehet tudni, milyen régi hagyománya van ennek a szemléletnek? Azért kérdem, mert a videó a standard popdal szerkezetét mutatja be, amiben az angolok legendásan jók - de ugyanakkor évtizedes múltra tekint vissza a brit progresszív rock, a kortárs komolyzene, ami ugye sokkal összetettebb és bonyolultabb zeneiséget feltételez. Más szóval, valamit nagyon tudnak odaát.
süti beállítások módosítása