Második Károly, a partiállat és Shakespeare, Erzsébet királynő kedvence
2016. augusztus 05. írta: Békési Kálmán oktatási blogja

Második Károly, a partiállat és Shakespeare, Erzsébet királynő kedvence

Miközben az angolok oktatási módszereikben - a nyugati világ többi országához képest - nagyon is tradicionálisak, az oktatási tartalmak tekintetében rugalmasan modernek. 

A fiatalabb, 14 év alatti korosztály történelemtanításában nem riadnak vissza attól sem, hogy kevés tényadatot és inkább élvezhető történeteket tanítsanak. A BBC évek óta tartó sorozata, a "Horrible Histories" (Szörnyű Történelmi Esetek) egy-egy adás és dal keretében ilyen érdekes történeteket tálal humorral leöntve. 

Második Károly, akinek visszahívásával az újkori forradalom után Anglia visszaállította, restaurálta a királyságot, leginkább fergeteges partijairól és nőfüggőségéről emlékezetes a nem történész brit emberek számára.  

Az alábbi klipet és a Horrible Histories többi alkotását, az angliai iskolákban előszeretettel vetítik a diákoknak. Sajnos a legjobbakat a BBC letiltotta a youtube-ról. Azonban ez a klip is kiváló zenei minőségben és jó angol humorral készült.  

Shakespeare-t költő- és írótársai próbálják kihívni párbajra a második klipben. Shakespeare azonban azon dolgozik, hogy az irodalomtörténet legjobb drámáit írja meg, s így nem bocsátkozik harcba. 

A klipben első Erzsébet is feltűnik. Erzsébetet erotikus mozdulatai talán célzás arra a – valószínűleg alaptalan - pletykára, hogy Erzsébet és Shakespeare között gyengéd érzelmi kapcsolat is kialakult. Ha az előző klip témájában utalt a partikra, ez a klip zenéjében alkalmas arra, hogy az erre fogékonyakból előcsalogassa a partiállatot. Kellemes szórakozást! 

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesikalman.blog.hu/api/trackback/id/tr448945966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: I. István a magyar történelem első bolsevikja 2016.08.06. 11:16:19

I. István véreskezű király, azaz Vajk volt a magyar történelem első magánvagyonok államosítását végrehajtó bolsevikja, a múltat végképp eltörölni szellemében. E külföldi seregek segítségével hatalomra került király adta oda önként a Bécsi medencét, (...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása